Soita studioon

Keskiviikko, 20.
kesäkuuta
2018.
Onnittelut -
14.9.2017, 12:39 – päivitetty 15.9.2017, 6:02

Huippupaikat Oy:n toimitusjohtaja: "Ilman lumetusjärjestelmää, meillä ei ole intressejä toimia Antikkalassa"

Media

Antikkalan hiihtokeskuksen kehittäminen otti ison taka-askeleen, kun Itä-Suomen aluehallintovirasto ei myöntänyt vedenottolupaa Iso-Valkeiselta Antikkalan rinteiden lumetusjärjestelmää varten. Antikkalaa hallinnoivalle Huippupaikat Oy:lle kielteinen päätös oli iso pettymys ja nyt uhkana on koko hiihtokeskuksen kehityksen tyssääminen.

- Aluehallintoviraston päätös oli meille kova takaisku ja päällimmäisenä tunteena on pettymys. Suunnittelu- ja kehittämistyötä on tehty valtavan paljon, jotta pääsisimme tekemään Antikkalasta nykyaikaisen hiihtokeskuksen. Kovan työn jälkeen tällainen isku vasten kasvoja tuntuu äärimmäisen pahalta, kertoo Huippupaikat Oy:n toimitusjohtaja Lauri Suutarinen pettyneenä.

Vedenottolupa evättiin, sillä Iso-Valkeisen veden todettiin olevan liian fosforipitoinen. Fosforipitoisuus rehevöittäisi rinnealuetta ja siten vaurioittaisi Antikkalan rinteessä kasvavia harvinaisia sieniä.

Huippupaikat Oy vuokrasi Antikkalan rinnealueet Kuopion kaupungilta 30 vuodeksi. Kaupunki on myös sitoutunut rakentamaan alueelle vedenoton rinteiden lumetusta varten. 

Kuopion kaupunki valittanee asiasta hallinto-oikeuteen. Valitusprosessiin uppoaa kuitenkin pitkä aika - jopa puolitoista vuotta - ennen kuin päätös asiasta tulee. Huippupaikat Oy pohtiikin nyt, miten he asian kanssa tulevat etenemään.

- Meillä on olemassa muitakin hiihtokeskuksia, joten nyt täytyy miettiä tarkasti, mihin Antikkalaan varatut panostukset tullaan kohdentamaan. Nykyaikainen hiihtokeskus vaatii nykyaikaisen lumetusjärjestelmän ja ilman lumetusjärjestelmää meillä ei ole kiinnostusta toimia Antikkalassa, Suutarinen pohtii.