Soita studioon

Keskiviikko, 12.
joulukuuta
2018.
Onnittelut -
10.11.2017, 9:26 – päivitetty 13.11.2017, 10:29

Ilkivaltaa Kuopiossa - aurauskepit saaneet kyytiä koulujen läheisyydessä

Media

Kuopiossa on tehty ilkivaltaa katujen varsille pystytetyille aurauskepeille. Kuopion kaupungin mukaan aurauskeppejä on kaadettu, katkottu ja hävitetty katujen varsilta varsinkin koulujen läheisyydessä olevilta katuosuuksilta.

- Viittoja tarvitaan, kun aurataan lunta kadulta. Lumen auraaja näkee viitan avulla, missä katurakenteet ja vaaranpaikat sijaitsevat. Lumipenkat kasvavat nopeasti, jolloin viitat näyttävät auraajille liikenneväylien aurauslinjat. Jos aurauskepit tuhotaan, on kunnan pystytettävä ne uudestaan. Tästä aiheutuu lisätyötä ja lisämenoja, harmittelee Mestarin työnjohto.

Mestarin työnjohdosta muistutetaan, että pahimmillaan viitan puuttuessa voi kadun reunakivi rikkoutua ja lumityökoneen kuljettajalle aiheutuu huonolla tuurilla työtapaturma. Myös autoilijoille voi koitua harmia, jos kadun reuna on aurattu niin sanotusti ”tyhjän päälle” viitan puuttuessa tielinjan reunasta.

- Onko lapsille kerrottu kotona, kuinka tärkeitä aurauskepit ovat? Nyt on hyvä aika ottaa tämä asia esille kotona ja miksei kouluissakin, Mestarin työnjohdosta tuumitaan.