Soita studioon

Keskiviikko, 20.
kesäkuuta
2018.
Onnittelut -
13.9.2017, 10:14 – päivitetty 13.9.2017, 11:21

Indeksitalo 2017 -selvitys: Kiinteistökustannukset laskeneet Kuopiossa

Media

Tuoreen Kiinteistöliiton tekemän indeksitalovertailun mukaan kiinteistöpitokustannukset laskivat Kuopiossa 3 prosenttia edellisvuodesta.

Kuopiossa kiinteistöpitokustannukset laskivat lähinnä kaukolämmön tariffien laskemisen vuoksi.

Indeksitalovertailun mukaan kaikkien tarkasteltujen 51 kaupungin ja kunnan maksut nousivat keskimäärin 1,7 prosenttia edellisvuodesta. Seitsemässä kaupungissa tarkasteltavat kustannukset laskivat.

Edullisinta kiinteistönpito on viimevuotiseen tapaan Raahessa, Kokkolassa ja Oulussa. Kalleimmat kiinteistönpitokustannukset ovat Vihdissä, Rovaniemellä ja Lappeenrannassa.

Kiinteistöliitto on verrannut vuodesta 2001 syksyisin vakiomuotoisen ns. Indeksitalon veroja ja kustannuksia maamme suurimmissa kaupungeissa käyttäen voimassa olleita maksuperusteita ja hintoja. Indeksitalo on 30-vuotias 10 000 kuutiometrin asuinkerrostalo, joka sijaitsee kaupunkikeskustan ruutukaava-alueella omalla tontilla ja jossa on 40 asuntoa. Talon energian ja veden kulutukset ovat keskimääräisiä, samoin jäteastioiden määrät ja tyhjennysvälit. Nyt julkaistavan Indeksitalo 2017 -tietoaineiston on kerännyt KTI Kiinteistötieto Oy Kiinteistöliiton tilaamana ja koordinoimana.