Soita studioon

Keskiviikko, 24.
lokakuuta
2018.
Onnittelut -
4.12.2017, 9:54 – päivitetty 4.12.2017, 15:26

Kuopio muistuttaa liittymään vesijohto- ja jätevesiviemäriin

Media

Kuopion haja-asutusaluilla on noin 500 kiinteistöä, jotka sijaitsevat jonkin vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella, mutta eivät ole liittyneet vesijohtoverkostoon. Jätevesiviemäriin liittymättömiä kiinteistöjä on noin 900.

Vesihuoltolaitoksen toiminta alueella oleva kiinteistö on vesihuoltolain mukaan liitettävä vesijohtoon ja jätevesiviemäriin. Viemäriin ei tarvitse liittyä, mikäli kiinteistöllä ei ole vesikäymälää ja jätevedet käsitellään muuten lain säädännön mukaan. Kuopion kaupunki muistuttaa liittymättömiä kiinteistöjä kirjeellä ensi vuoden aikana ja pyytää selvityksen vesihuollon tarpeesta.

Syksyn aikana korkein hallinto-oikeus antoi vuosikirjaratkaisun, jonka linjausta vesihuoltolain soveltamisessa on noudatettava.

Kuopion haja-asutusalueilla on noin 5000 kiinteistöä, jotka sijaitsevat jonkin vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella, mutta eivät ole liittyneet vesijohtoverkostoon. Jätevesiviemäriin liittymättömiä kiinteistöjä on noin 900, joissa asuu noin kolmasosa jätevesiverkostojen toiminta-alueiden asukkaista.