Soita studioon

Tiistai, 2.
kesäkuuta
2020.
Onnittelut -
29.6.2017, 12:04 – päivitetty 30.6.2017, 15:52

Kuopiolaisella pienpanimolla korkea tuotantotavoite - 260 000 litraa ensimmäisenä vuonna

Media

Kuopiolainen pienpanimo RPS Brewing on aloittanut toimintansa kesän kynnyksellä. Ensimmäiset oluet ovat löytäneet tiensä kauppoihin ja ravintoloihin ympäri maan 50 eri jakelupisteeseen.

- Vähittäiskauppoihin on nyt tässä juhannuksen alla ja tällä viikolla eritoten toimitettua ihan kivasti ja uusinta tilauksiakin on tullut. Ollaan ihan positiivisella mielellä, kertoo panimomestari Aki Railanmaan.

RPS Brewing Oy -nimen takaa paljastuu Rock Paper Scissors Indie Brewery -brändi. Viime vuoden puolella perustettu ja loppukeväästä toimintansa käynnistäneen panimon tavoitteena on 260 000 litran vuosituotanto ensimmäisen 12 kuukauden aikana

- Päästään nyt niin sanotusti liiketoiminnan makuun vihdoin ja viimein kaiken tämän rakentamisen jälkeen. Tässä on nyt toista vuotta kateltu, kun raha lentää meistä pois päin, niin oishan se kivaa kun joku euro tulis tännekin päin jossain vaiheessa, Railanmaa naurahtaa.

Pienpanimoja löytyy Suomesta ja Kuopiostakin sekä suuremmat panimot ovat myös lähteneet valmistamaan erikoisoluita. Hartwall perustaa ensi kesänä Lahteen erikoisolutpanimon.

- Me koetaan kilpailutilanne lähinnä haasteena, että se kirittää meitä. Me koetaan, että meillä on yhtä hyvät mahdollisuudet menestyä kuin muillakin, Railanmaa kommentoi.

Railanmaa ei näe ongelmallisena isojen panimojen erikoisoluiden valmistamista.

- Se on hyvä, että kiinnostusta näihin juomiin löytyy näillä isoillakin panimoilla. Ei ole mitään pahaa sanomista isoista panimoista. Olvi on lähtenyt siinä hyvin. He tekevät omilla laitteillaan hyviä juotavia erikoisoluita. Jos niitä sitten yrittää leimata pienpanimo oluiksi, niin se on sitten asia erikseen, Railanmaa pohtii.

Pienpanimot ovatkin keskustelleet muun muassa laatuluokituksista.

- Muun muassa Yhdysvalloissa on laatuluokituksia, jotka sitten tavallaan haetaan ja saadaan, että ollaan oikeasti tällainen käsityöläis- pienpanimo-olut. Ehkä voi ajatella sellaisen kehittämistä Suomeen, mutta se on vasta ajatuksen tasolla, Railanmaa kertoo.

Kuuntele lisää kuvan yläpuolella olevasta kuvakkeesta!