Soita studioon

Keskiviikko, 20.
kesäkuuta
2018.
Onnittelut -
14.7.2017, 7:48 – päivitetty 17.7.2017, 6:21

KuPS testaa harjoituksissaan suomalaista ihmelaitetta ensimmäisenä jalkapallojoukkueena

Media

Kuopion Palloseuran edustusjoukkue saa ensimmäisenä jalkapallojoukkueena käyttöönsä suomalaisen Hapella Oy:n kehittämän uuden WellO2 -keksinnön.

Kyseessä on hengitysharjoittelulaite, joka vahvistaa hengityslihaksia sekä avaa, kosteuttaa ja puhdistaa hengitysteitä. Laitteen teknologia perustuu säädettävän hengitysvastuksen sekä lämpimän vesihöyryn vaikutukseen. 

Laitteen tuomaa hyötyä testataan ensimmäistä kertaa jalkapallon puolella. Laitetta alkoivat ensimmäisenä käyttää harjoittelussaan Suomen maajoukkueen hiihtäjät ja muiden kestävyyslajien, kuten soudun huippu-urheilijat sekä laulajat.

KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara yllättyi, miten helposti joukkue saa laitteen käytöllä hyötyä harjoitteluun.
 
- Pelaajan tarvitsee tehdä yksinkertaisia harjoitteita, joiden kokonaiskesto päivässä on 10-15 minuuttia. Tällä toimenpiteellä pelaajan hengityskapasiteetti kasvaa ja hengitystiet pysyvät puhtaina, jolloin vältämme myös infektioiden aiheuttamia sairauspoissaoloja, Honkavaara kommentoi.

Laitteen käytöstä on erityisesti hyötyä urheilijoille, mutta myös hengitysvaikeuksista tai pinnallisesta hengityksestä kärsiville, kuorsaajille, ikääntyneille tai ammatikseen ääntään käyttäville henkilöille, kuten laulajille.