Soita studioon

Keskiviikko, 24.
lokakuuta
2018.
Onnittelut -
4.12.2017, 13:30 – päivitetty 4.12.2017, 14:05

Maanantaimakasiini: Puijon pesiksen ykköspelijohtaja Jaska Huttunen

Media

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkue kaudella 2018 koostuu edellisiltä kausilta tutuista ja kokeneista pelimiehistä, parista paluumuuttajasta, parista kokonaan uudesta tuttavuudesta sekä nuorista ja nälkäisistä junioreista.

Ykköpelijohtajaksi palaa Jaska Huttunen. Hän tuli viime kesänä joukkueen kakkosluotsiksi kesken kauden. Huttunen johti PuPen peliä Superpesiksessä kausilla 2008 ja 2009. Ykköspesisjoukkueen puikoissa hän oli kaudet 2010 ja 2015.

- Hyvältä tuntuu. Pari vuotta ykköspj:n hommista huilattuna, oikeastaan jo odottaa, että pääsee pelaamaan, Huttunen toteaa.

Edellisen kauden runkopelaajista PuPen joukkueessa jatkavat Niko Asunmaa, Ismo Huotari, Roope Koskelainen, Veikka Keinänen, Antti Rinnevuori, Altti-Jussi Ronkainen ja Lassi Vuorela.

Paluun PuPen joukkueeseen tekee kokenut lyöjäjokeri Tommi Nissinen, joka piti viime kauden taukoa pelaamisesta. Nissisellä on kokemusta Superpesiksestä, mutta runsaasti myös Ykköspesiksestä. Ykköspesiksessä sotkamolaistaustainen Nissinen on lyönyt yli 500 juoksua.

Kasvattajaseuraansa tekee paluun Waltteri Hämäläinen Hyvinkään Tahkossa, Manse PP:ssä ja Pöytyällä tekemänsä kierroksen jälkeen. Viime kesänä Hämäläinen oli superpesiskarsintaan edenneen Pöytyän johtava linjapelaaja. Samanlaista roolia Hämäläiselle kaavaillaan myös PuPen joukkueessa.

Täysin uusia tuttavuuksia Puijolla ovat Teemu Huhtakangas ja Teemu Nivala. Huhtakangas pelasi viime kaudella Jyväskylän Lohessa, jossa hän taituroi kärkilyöntitilaston kymmenennelle sijalle 128 kärkilyönnillä. Rooli Pupen sisäpelissä löytyneekin ykköskärjestä.

Teemu Nivala tulee Kuopioon Ylivieskasta. Viime kesänä hän löi Kuulalle 41 juoksua. Lyötyjä juoksuja kertyi runkosarjassa enemmän kuin yhdellekään Puijon Pesiksen pelaajalle.

Ykköspesiksen harjoitusringissä ovat aloittaneet myös Aapo Ahonen, Miro Kähkönen, Timo Kääriäinen, Kalle Miettinen, Nestori Moisio ja Valtteri Pirinen.

Kuuntele Jaska Huttusen kommentit kuvan yläpuolella olevasta kuvakkeesta!