Soita studioon

Tiistai, 31.
maaliskuuta
2020.
Onnittelut -
9.4.2019, 11:29 – päivitetty 9.4.2019, 11:31

Perussuomalaiset ja kokoomus menestyivät -Savo-Karjalan vaalipiirin Nuorisovaaleissa

Media

Perussuomalaiset menestyi parhaiten nuorisvaaleissa Savo-Karjalan vaalipiirissä saaden 15,2 prosentin kannatuksen. Toiseksi nuorisovaaleissa tuli kokoomus 14,7 prosentin kannatuksella ja kolmanneksi keskusta14,2 prosentin äänisaaliilla.

Valtakunnallisesti nuorten keskuudessa suosituimmiksi puolueiksi nousivat vihreät , kokoomus ja perussuomalaiset.

Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi koordinoi eduskuntavaalien Nuorisovaalit kuudennen kerran Nuorisovaaleissa oli mukana 877 perus- ja toisen asteen oppilaitosta kahdessatoista vaalipiirissä

- Todella hienoa, että näin moni nuori osallistui Nuorisovaaleihin ja tutustui äänestämiseen. Oppilaitoksissa on nyt tärkeää keskustella nuorten kanssa siitä, mitä merkitystä omalla äänellä on ja kannattaako äänestää ensisijaisesti esimerkiksi ehdokasta vai puoluetta. Seuraavaksi katse kääntyy sunnuntain eduskuntavaaleihin ja siihen, miten ehdokkaat ja puolueet ovat tavoittaneet äänioikeutetut nuoret , toteaa Allianssin osallisuusasiantuntija Virva Viljanen.

Alliansin mukaan vaalipiiri- ja oppilaitoskohtaisia tuloksia tarkasteltassa selviää, että Nuorisovaaleissa menestyvät ehdokkaat, jotka ovat oppilaille ja opiskelijoille ennestään tuttuja. Esimerkiksi istuvat ja entiset kansanedustajat, julkisuudesta tutut henkilöt, oppilaitosten vaalipaneeleissa vierailleet ehdokkaat sekä opettajataustaiset ehdokkaat nousevat Nuorisovaalien tuloslistauksissa korkealle.