Soita studioon

Lauantai, 30.
toukokuuta
2020.
Onnittelut -
28.1.2019, 9:33 – päivitetty 31.1.2019, 9:37

Poliisin asekeräyksessä runsas saalis - joukossa neuvostoliittolainen Emma -pikakivääri

Media

Itä-Suomen poliisilaitos on saanut päätökseen ase- ja räjähdekeräyksen. Kolmen maakunnan alueelta talteen saatiin 254 asetta, 323 kiloa patruunoita, 41 kiloa räjähdysaineita, 470 erilaista nallia sekä 63 metriä aikatulilankaa.

Itä-Suomen poliisin mukaan erilaisia sotilasaseita ja –räjähteitä löytyi yhteensä 25 kappaletta ja Puolustusvoimat avusti poliisia sekä tuotteiden keräys- että hävitysvaiheessa.

Tyypillisimmät siviiliaseet olivat haulikoita ja räjähteet dynamiittia tai ruutia. Sotilastarvikkeet vaihteilivat sakaramiinasta pikakivääriin.

Vuoden 1932 neuvostoliittolainen pikakivääri, joka paremmin tunnetaan Suomessa Emma –nimellä, löytyi tammikuussa Savonlinnasta. Varastorasvassa olleen aseen mukana oli myös kolme täyttä rumpulipasta.

- Maanpuolustushenki ja -valmius ovat Itä-Suomessa edelleen kohdallaan, mutta tämäkin Puolustusvoimille kuuluva ase oli hieman väärässä paikassa, toteaa Itä-Suomen poliisi tiedotteessa

Poliisi muistuttaa, ettälLuvattomat ampuma-aseet, niiden osat, patruunat ja erityisen vaaralliset ammukset sekä räjähteet voi jatkossakin luovuttaa poliisille ilman seuraamuksia. Rangaistusuhasta vapautumisen ehtona on, että henkilö ilmoittaa esineestä oma-aloitteisesti poliisille