Soita studioon

Perjantai, 19.
huhtikuuta
2019.
Onnittelut -
14.9.2018, 11:40 – päivitetty 17.9.2018, 9:59

Vakuutusyhtiö: Korvaamme vahingon, joka aiheutuu netin halpisverkkokaupan vaarallisesta laturista

Media

EU:n ulkopuolisista verkkokaupoista shoppailu on lisääntynyt lähivuosina. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto päätti testauttaa ja tarkastella näissä kaupoissa myytävien, suomalaiskuluttajien suosiossa olevien tuotteiden turvallisuutta.

Tukesin testeissä vaan yksi tuote 32 lelusta, lastentarvikkeesta, korusta ja sähkölaitteesta täytti eurooppalaiset vaatimukset. Tukes tilasi turvallisuustarkasteluun näytteitä erityisesti suomalaisten suosiossa olevilta, suurilta verkkokauppa-alustoilta, kuten Wish, AliExpress ja eBay.

Tukes testautti halpisverkkokaupoista kuusi eri usb-laturia, joista viisi todettiin testeissä vaarallisiksi. Vaarallisissa tuotteissa oli sekä tulipalon että sähköiskun vaara. Testattujen latureiden hinnat vaihtelivat alle eurosta noin viiteen euroon. Kaikki alle euron laturit osoittautuivat vaarallisiksi.

LähiTapiola Savon korvauspäällikkö Risto Rissasen mukaan vakuutus korvaa vahingon vaikka sen aiheuttaisikin laturi, joka ei täytä eurooppalaisia turvavaatimuksia

- Vakuutusten suhteen meillä ei ole mitään erityisiä rajoitteita ei ole. Suppeammathan vakuutukset korvaavat palovahinkoa ja laajemmat myös rikkoutumisvahinkoja, Rissanen toteaa.

Netin halpakauppojen tuotteita kuitenkin vakuutusyhtiössä ollaan seurattu huolestuneena.

- Huolissaan ollaan oltu henkilövahinkoriskeistä, mikä näihin liittyy. Tukes raportoi, että esimerkiksi näihin latureihin liittyy vakavia puutteita, jotka voivat aiheuttaa tulipaloja tai sähköiskuvaaraa. Se on asia mikä meitä tietenkin huolettaa, Rissanen kertoo

Kuuntele lisää kuvan ylöpuolella olevasta nuottikuvakkeesta