Soita studioon

Sunnuntai, 23.
syyskuuta
2018.
Onnittelut -
11.10.2017, 13:47 – päivitetty 11.10.2017, 13:48

Päivässä kahdetkin harjoitukset - Patriarkan työryhmällä pitää kiirettä ennen ensi-iltaa

Media

Kuopion kaupunginteatterissa saa ensi-iltansa ensi viikolla Juha Jokelan käsikirjoittama Patriarkka -näytelmän. Näytelmän on ohjannut Olli-Matti Oinonen. Näytelmän ryhmä harjoittelee kiivaasti näytelmää, sillä päivässä on kahdet harjoitukset.

Oinosen mukaan harjoitukset alkoivat jo keväällä, jolloin näytelmää harjoiteltiin kolmisen viikkoa. Näytelmän harjoitukset aloitettiin noin kolmeviikkoa sitten uudelleen ja näytelmää harjoitellaan kaikkiaan noin 80 kertaa.

- Sikäli tämä on erityistä, että ollaan saatu tähän näytelmään 80 harjoitusta. Normaalisti puhenäytelmissä niitä on 60. Tässä on paljon tekstiä, tässä ollaan hyvin tarkkoja rytmin kanssa ja kaikenlaisten sisäänkirjoitettujen ajatusten kanssa, niin on hyvä, että on aikaa työstää, Oinonen kommentoi.

Päivässä saattaa olla kahdetkin harjoitukset.

- Harjoitukset alkavat tänään viisi yli kymmenen, meillä on toisen näytöksen läpimeno. Sitten mä annan siitä palautetta ja sen jälkeen korjataan kohtauksia, jotka eivät ei ole kunnossa. Illalla kello 18.30 meillä on valmistavaharjoitus, joka tarkoittaa, että näytelmä mennään esityksen kaltaisesti läpi. Aamulla annan palautetta kuinka meni sitten taas korjataan ja sitten taas eteenpäin, Oinonen kuvailee

Kuuntele lisää näytelmän harjoittelusta ja näytelmästä kuvan yläpuolella olevasta kuvakkeesta!