Soita studioon

Sunnuntai, 31.
toukokuuta
2020.
Onnittelut -
19.3.2015, 6:12

Perinteiset Minnan päivät alkavat torstaina

Minnan päivät yhdistää jo perinteeksi muodostuneita Minna Canthin ja tasa-arvon päivän tapahtumia ja tuo rinnalle sekä kulttuuritarjontaa että ajankohtaisia keskusteluja.

Minnan päivien perussisältöjä ovat tasa-arvo, yhdenvertaisuus, suvaitsevaisuus, yhteiskunnallisten kysymysten esilletuominen sekä naisten tekemä taide. Minnan päivillä kohtaavat eri taiteen alat, ajankohtaiset yhteiskunnalliset kysymykset sekä erilaiset ihmiset. Minnan päivien tarkoituksena on tuoda Minna Canthin perintö nykypäivään ja tehdä se eläväksi nykypäivän ihmisille. Myös arkaluontoiset asiat, kuten lähisuhdeväkivalta, nostetaan rohkeasti esille. Nyt kuudetta kertaa järjestettävän tapahtuman ohjelma kootaan eri tahojen tarjonnasta.

Minnan päivien työpajoissa tehdään esimerkiksi yhteistä taideteosta ja kokeillaan erilaisia taidetekniikoita, tutustutaan burleskin maailmaan ja harrastetaan valomaalausta.

Kaupunginkirjastolla kuullaan palopuheita ja runoja tasa-arvon puolesta. Apajassa järjestetään tietokirjatapahtuma Tiedon jano. Lisäksi SPR järjestää yhteistyökumppaneineen Elävä kirjasto -tapahtuman, jossa voi lainata kirjan sijaan ihmisen 20 minuutiksi.

VB-valokuvakeskuksessa Mikko Savolaisen näyttelyyn pääsee tutustumaan alennettuun hintaan. Kuvakukossa esitetään dokumenttifestivaali Docpointilla yleisöpalkittu Iiris Härmän elokuva Hyvästi Afrikka. Torstaina on luvassa Irma Taivaisen monologi naisen elämän eri rooleista, perjantaina ja lauantaina Minimin tanssiteatteria.

Kuopion korttelimuseoon on Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä 19.3. vapaa pääsy. Taiteilijaryhmä Kanttilan esityksessä on mukana itse Minna Canth näyttelijä Auli Poutiaisen tulkitsemana. Professori Helena Ranta luennoi tyttöjen koulutuksen tärkeydestä kaupungintalon juhlasalissa ja Kynnys ry:n tapahtumassa tunnetut vammaisaktivistit kertovat elämästään tämän päivän Suomessa.

Ohjelmasta löytyy vielä muutakin selfietyöpajasta taiteilijaryhmän elämykselliseen matkaan. Tutustu Minnan päivien laajaan ohjelmatarjontaan Kuopio Festivalsin sivuilla.