Soita studioon

Tiistai, 17.
heinäkuuta
2018.
Onnittelut -
12.10.2017, 8:25 – päivitetty 13.10.2017, 8:33

Pienpanimo aloittaa Kuopiossa kahvin paahtamisen

Media

Kuopiolainen pienpanimo RPS Brewing aloittaa myös kahvin paahtamisen. Kesällä perustetun RPS Coffee Roastery Oy:n tuotantotilat tulevat panimon välittömään yhteyteen.

Paahdin valmistetaan tilauksesta Saksassa ja saapuu Bellanrantaan 2018 alkupuoliskolla. Tuotanto on kuitenkin jo alkanut. RPS paahtimo vuokraa lappeenrantalaiselta Lehmus Roasteryltä tuotantotiloja ja laitteistoa kunnes tuotanto Kuopiossa käynnistyy. Paahtimo valmistaa aluksi kolmea eri kahvia.

- Pienpaahtimobuumi seuraa pienpanimobuumia ja haluamme olla Suomessa ensimmäisten joukossa tuomassa vaihtoehtoja teollisten paahtimoiden rinnalle. Olen omin silmin todistanut pääkaupunkiseudun kahvikulttuurin mullistusta viimeisen viiden vuoden aikana sekä kahvila- ja ravintolapuolella että toimistomaailmassa. On panostettava kahvin laatuun ja eksklusiivisuuteen, jotta asiakas saa rahalle enemmän vastinetta. Miksi maksaa kahvikupillisesta kaksi euroa, jos paketin saa kaupasta kolmella eurolla?, toteaa RPS:n kahvipuolen moottori Jesse Parkkali.

Uusi kuopiolainen paahtimo haluaa tulevaisuudessa kuulua isojen pienpaahtimoiden joukkoon. RPS:n laiteinvestoinnit mahdollistavat parhaimmillaan noin 200 000 kilon vuosituotannon. Maksimi määriin on vielä kuopiolaisella paahtimolla matkaa, mutta tekijät halusivat panostaa tehokkaaseen tuotantoon jo nyt, jotta pystytään palvelemaan myös isompia asiakkaita tehokkaasti ja luotettavasti heti alusta alkaen.  

Jesse Parkkali on työskennellyt viimeiset viisi vuotta pohjoismaiden johtavassa pienpaahtimossa yrityspuolella sekä kouluttajana. Lisäksi paahtimossa on mukana Pielavedeltä lähtöisin oleva Teija Lublinkhof. Lublinkhof on asunut viimeiset 20 vuotta Sambiassa kahvin parissa työskennellen. Hän on toiminut 10 vuotta paahtimoyrittäjänä ja kahvikouluttajana, kansainvälisten kahvikilpailuiden päätuomarina vuodesta 2009 sekä suorittanut arvostetun Coffee Quality Instituten järjestämän Q-grading tutkinnon.