Soita studioon

Keskiviikko, 12.
joulukuuta
2018.
Onnittelut -
13.11.2017, 11:34 – päivitetty 14.11.2017, 11:59

Poliisi tiukentaa valvontalinjaa: Rikesakko valoitta pimeässä pyöräiliville

Media

Itä-Suomen poliisi tiukentaa polkupyöräilijöiden valvontalinjaa. Tästä viikosta alkaen huomautuksen sijaan poliisi voi antaa 40 euron rikesakon hämärässä tai pimeässä valoitta ajaville polkupyöräilijöille.

Poliisi muistuttaa, että lain mukaan polkupyörässä on oltava valkoinen tai vaalean keltainen etuvalo hämärässä tai pimeällä ajettaessa sekä etu-, taka- ja sivuheijastimet. Kiinteän etuvalon sijasta voi käyttää myös ominaisuuksiltaan vastaavaa pyöräilijään kiinnitettyä valaisinta, kuten otsalamppua.

- Vuoden pimeimpinä aikoina on ensiarvoisen tärkeää, että pyöräilijä varmistaa oman näkyvyytensä liikenteessä. Pyöräilijä voi parantaa näkyvyyttään pyörän valojen ja heijastimien lisäksi pukeutumalla värikkääseen ajoasuun, kiinnittämällä asuun heijastimia tai pukeutumalla huomioliiviin, todetaan Itä-Suomen poliisin tiedotteessa.

Viime viikot poliisi on valvonut ohjaavalla neuvonnalla ja huomauttamalla polkupyöräilijöitä. Valvonnassa on kiinnitetty erityisesti huomiota polkupyörien kuntoon ja näkyvyyteen.