Soita studioon

Tiistai, 31.
maaliskuuta
2020.
Onnittelut -
30.6.2016, 14:22

Pop-Up Kuopio etsii yrittäjiä elävöittämään kaupunkikeskustaa

Media

Kuopion Nuorkauppakamari ry järjestää yhteistyössä Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry:n kanssa ensimmäisen Pop-Up Kuopio -tapahtuman tulevana syksynä.

26.9.-8.10. järjestettävän tapahtuman tarkoituksena on kehittää Kuopion keskustan aluetta, parantaa keskustan elinvoimaisuutta ja saada uusia yrityksiä ja yhdistyksiä innostumaan toiminnasta keskustassa.

- Täällä on paljon tyhjiä liiketiloja keskustassa, ja kehitystä on seurattu huolestuneina. Sitten kuultiin, että esimerkiksi Turussa ja Hämeenlinnassa on järjestetty pop-up-tapahtumia, joissa yritykset voivat tulla kokeilemaan viikoksi tai kahdeksi yrittämistä keskustan tiloissa pienin kustannuksin, Pop-Up Kuopion projektipäällikkö Terhi Roivainen kertoo taustoista tapahtuman takana.

Yrittämistä voi siis kokeilla yhden tai kahden viikon ajan, ja mukaan lähtevät yrittäjät ja yritykset voivat Roivaisen mukaan olla minkälaisia tahansa.

- Tässä on vain mielikuvitus rajana. Voi olla yrittämistä aloittelevia yrityksiä, yhdistyksiä tai kauemmin toimineita isompia yrityksiä, jotka haluavat kokeilla, miten toiminta Kuopiossa lähtisi käyntiin. Mukaan toivotaan myös liiketilojen omistajia, jotka haluaisivat tarjota tilojaan tähän projektiin, Roivainen kertoo.

Kuopion Yrittäjät ry, Kuopion Uusyrityskeskus, Kuopion Kauppakamari ja Kuopion Yrityspalvelut ovat myös mukana tapahtumassa, ja Roivaisen mukaan uuden yrittäjän on mahdollista saada apua tarjoavia kontakteja.

Turussa pop-up-tapahtumia järjestetään ympäri vuoden, ja samanlaista jatkoa toivotaan Pop-Up Kuopiolle.

- Tosi mielenkiintoisin odotuksin odotan, sillä tämä on ihan uutta. Tällaista projektia ei ole Nuorkauppakamarilla aiemmin tehty, joten aika innokkaasti odotellaan, mitä tästä tulee ja saadaanko ihmisiä innostumaan mukaan. Tällä hetkellä ainakin tuntuu, että on paljon kiinnostuneita, ja toivon, että tätä kautta saadaan luotua paljon yhteistyötä tulevaisuuden projekteja varten, Roivainen sanoo.

Lisätietoja Pop-Up Kuopiosta löytyy tapahtuman nettisivuilta.

Kuuntele Terhi Roivaisen haastattelu kokonaisuudessaan kuvan yläpuolella olevasta linkistä!