Soita studioon

Sunnuntai, 26.
tammikuuta
2020.
Onnittelut -
8.3.2016, 9:35

Suomen UN Women huolissaan naisiin kohdistuvasta vihapuheesta

Media

Järjestö varoittaa erityisesti naisiin kohdistuvien väkivaltauhkausten kaventavan naisten sananvapautta ja heikentävän sukupuolten tasa-arvoa Suomessa.

Suomen UN Women on kansainvälisenä naistenpäivänä huolissaan sosiaalisessa mediassa ja internetissä vellovasta vihapuheesta, jonka kohteeksi joutuvat maahanmuuttajien ohella myös feminismiä tai turvapaikanhakijoiden oikeuksia puolustavat tutkijat, poliitikot ja aktiiviset kansalaiset.

UN Womenin ja YK:n erityiskomission Cyber Violence Against Women and Girls -raportin mukaan kansainvälisesti naiset joutuvat internetissä solvausten ja uhkausten kohteeksi 27 kertaa miehiä todennäköisemmin. Valtaenemmistö internet-ahdistelijoista on miehiä. Raportissa todetaan, että internetissä tapahtuva vihapuhe ja väkivalta ruokkivat fyysistä väkivaltaa ja naisten uhkailua myös nettimaailman ulkopuolella.

Naistenpäivän teemana on tänä vuonna sukupuolten tasa-arvon saavuttaminen vuoteen 2030 mennessä – tavoite, jonka kaikki YK:n jäsenvaltiot ovat yhdessä hyväksyneet.